KEHRÄ
Etusivu

Kehräkumppanit ry:n jäsenkirje ja jäsenmaksulasku 2020

-Syyskuu 2020 –

Hei Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestön edustaja!

Kehrä on jälleen ollut monessa mukana kuluneen vuoden aikana. Tapahtumayhteistyö on jatkunut ja haastekampanjat SUN Siisti Saarijärvi ja Kukkiva Saarijärvi ovat kannustaneet yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä ihmisiä pitämään huolta yhteisen ympäristön viihtyisyydestä. Valon Joulu -haaste ja Saarijärveläinen-lehden kanssa järjestetty Kaunein Jouluikkuna -äänestys toivat valoa ja iloa joulun aikaan, samoin erityisesti MLL:n kanssa yhteistyössä järjestetty Lahjapuu-keräys. Yhteistyö on konkreettisesti mahdollistanut monta hyvää asiaa! Tätä Kehrä haluaa olla edelleen osaltaan tukemassa ja tekemässä!

Suuri ponnistus yhdistykselle oli uuden yhteisötilan – SUN Saarijärvi OLOTILAn – avaaminen viime keväänä Kehrän toimistotilan viereen. Yhteistyökumppaneina ovat Saarikan Meidän Tupa ja MLL:n Perhekahvila, jotka toimivat tilassa säännöllisesti. Tila on perustettu ilman hanke- tai muuta julkista rahoitusta, toki kalusteita ja varusteita saimme myös lahjoituksina. Suuri kiitos kaikille meitä tukeneille: Pa-Ri Materia, OivaTyö, Kelloliike Porri, Matto- ja maali Koskinen, Tokmanni, Logstor sekä Piispala!

Yhteisöjen käytössä on nyt avara ja valoisa, hyvin varusteltu noin 50 hengen kokoontumistila. Tilasta löytyy kokousvälineiden lisäksi avokeittiö varusteineen (kahvin- ja vedenkeitin, perkolaattori 40 kupillista, hella/uuni, mikro, jääkaappi-pakastin, astiasto). Tila on esteetön (talossa hissi ja inva-WC).

Tila valmistui juuri poikkeusolojen kynnyksellä, ja kokoontumisrajoitukset kevään ja kesän aikana ovat tietysti vaikuttaneet toimintaan. Syksyn tullen on toiminta vilkastunut. Koronatilanteen vuoksi tila siivotaan ja puhdistetaan jokaisen tapahtuman tai kokouksen jälkeen. Tervetuloa siis turvallisin mielin tutustumaan tilaan! Muistattehan, että Kehrän jäsenjärjestöille tilan käyttömaksut ovat huomattavasti muita käyttäjiä edullisemmat. Lisätietoja tilasta, varustelusta ja käyttömaksuista: www.sunsaarijarvi.fi.

SUN Saarijärvi -sivusto toimii OLOTILAN lisäksi Kehrän jäsenyhteisöjen tiedoskanavana. Sivustolle kootaan yhdistysten toiminnan ja palvelut kokoavaa hakemistoa, mihin toivomme kaikkien jäsenyhdistystemme ilmoittavan tietonsa veloituksetta. Tiedot voi ilmoittaa tämän linkin kautta.

Kehräkumppanit ry on merkittävä työnantaja seutukunnalla

Kehräkumppanit ry on toiminut työllistämisen edistämiseksi Saarijärven seutukunnalla vuodesta 2002. OTE2-hanke saa työllisyyspoliittista avustusta Keski-Suomen TE-toimistolta. Hankkeen toiminta-alue on Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kyyjärvi ja Kivijärvi. Hankkeen palvelut ovat tarkoitettu pitkään työttömänä olleille ja osatyökykyisiä henkilöille. Palvelu sisältää apua työllistymiseen ja työkyvyn selvittämiseen, tukea koulutukseen tai yrittäjyyteen siirtymisessä sekä tukea palkkatukityöllistymiseen. Palkkatuella työllistäminen painottuu henkilöiden edelleensijoittamiseen ulkopuolisiin työkohteisiin; yrityksiin, yhdistyksiin, kuntiin ja yksityisille henkilöille. Tarjoamme myös omaa koulutusta työllistymiseen liittyvistä aiheista. Neuvomme alueen yrityksiä (työkohteet) työllistämiseen liittyvissä asioissa.

Kehräkumppanit on osa isoa työllisyystoimijoiden joukkoa. Kuluneena vuonna olemme yhteistyössä järjestäneet Työnhakijoiden Teemapäiviä myös verkossa ja tiedottaneet työnhakijoita ajankohtaisista asioista sekä tiedottaneet avoimista työ- ja koulutusmahdollisuuksista. Vuoden 2020 aikana olemme tavanneet 126 henkilöä ja työllistäneet 51 eri henkilöä. Syyskuussa 2020 hanke työllistää 31 henkilöä. Yhteensä Kehräkumppanit ry:n palkkalistoilla on 39 henkilöä.

Lisätietoja hankkeesta: www.kehra.net/kehratyollistaa/

Ajankohtaista Kehräkumppanit ry:ssä

Kehräkumppanit ry:n hallituksen vuonna 2020 muodostavat Suvi Rossi (pj.), Maria Görman, Tuija Laitinen, Riitta Lintunen, Pasi Pyykkinen ja Tarja Rekonen. Hallituksen varajäsenet ovat Mauri Ihanainen ja Satu Iso-Ahola.

Kehrän jäsenenä yhdistyksenne on mukana ja tukemassa toimintaa niin yhteistyön kehittämisessä kuin merkittävänä työllistäjänä. Viestin lopussa liitteenä on jäsenkirje sekä jäsenmaksulasku vuodelle 2020. Toivomme, että suoritatte maksun 15.10. mennessä.

Aurinkoista syksyä ja toimeliasta loppuvuotta!

Kehräkumppanit ry:n hallituksen puolesta

Suvi Rossi (pj.)                                    

sähköposti: suvirossi(at)hotmail.com    

 

Lataa pdf:  JÄSENMAKSULASKU 2020

Kehräkumppanit ry jäsenkirje 2020

Kehrän toimisto suljettu 6.7.-2.8.

Kehrän toimisto on suljettu 6.7.-2.8. kesälomien vuoksi. Hyvää kesää!

Tiedot yhdistyshakemistoon

SUN Saarijärvi -sivuston yhdistykset-osioon kootaan hakemistoa, mistä löytyy yhteystiedot sekä linkit omille sivustoille ja sosiaalisen median kanaviin.

SUN Saarijärvi -sivustoa kehitetään yhdistysten yhteiseksi tietokanavaksi. Sivustolle on lisätty uusi Yhdistykset-osio, minkä tarkoitus on auttaa asukkaita ja muita kiinnostuneita löytämään tietoa Saarijärven aktiivisesta järjestötoiminnasta ja järjestöjen tuottamista palveluista kootusti, yhdestä paikasta. Yhdistyksen omille sivuille ohjaavien linkitysten kautta löytyvät tarkemmat tiedot helposti ja ajantasaisina.

Työnhakijoiden teemapäivät syksy 2019

Kehrän toimisto suljettu 8.-31.7.

Kehrän toimisto on suljettu 8.-31.7. kesälomien vuoksi.

Toivotamme aurinkoista heinäkuuta!

Kehräkumppanit ry:n jäsenkirje 2019

Ajankohtaista Kehräkumppanit ry:ssä

Kehräkumppanit ry:n hallituksen vuonna 2019 muodostavat Suvi Rossi (pj.), Maria Görman, Tuija Laitinen, Riitta Lintunen, Pasi Pyykkinen ja Tarja Rekonen. Hallituksen varajäsenet ovat Mauri Ihanainen ja Satu Iso-Ahola.

Huhtikuussa 2019 päättyi Kehräkumppanit ry:n ja SSYP Kehitys Oy:n Elinvoimainen Saarijärvi -hanke. Aktivointihankkeessa selvitettiin, kuinka yritysten ja yhdistysten välisen yhteistyön avulla voidaan edistää Saarijärven vetovoimaisuutta, palvelutarjontaa, viihtyisyyttä ja matkailua. Yhteistyömahdollisuuksien löytäminen ja keskustan alueen jatkuva kehittäminen ovat avainasemassa paikkakuntamme viihtyvyyden ja houkuttelevuuden lisäämiseksi. Hankkeen lukuisten työpajojen, toimintatapojen benchmarkkauksen, keskustelunavausten sekä eri tahoille toteutettujen kyselyjen kautta saatiin paljon arvokasta tietoa, jota hyödynnetään jatkossa.

Vetovoimaa voidaan lisätä hyvin yksinkertaisin toimin, tästä on hyvänä esimerkkinä SUN Siisti Saarijärvi: Viime vuoden toukokuun suuri siivoustempaus, joka sai lisäpotkua juuri edellä mainitusta hankkeesta, on saanut spontaania jatkoa tänä keväänä. Esimerkiksi yritykset, yhdistykset sekä koululuokat ovat tempaisseet oma-aloitteisesti tavoitteenaan saada Saarijärven keskustasta ja kyläkunnista siistejä paikkoja. On kerätty roskia, haravoitu ja tarjottu mm. ikkunanpesuapua. Yhteistoimintaa parhaimmillaan yhteiseksi iloksi! Edellisvuoden tapaan Kukkiva Saarijärvi -kampanja ilahduttaa kesäaikaan ja kannustaa yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä koristamaan ovenpielet, parvekkeet ja pihat kukkaistutuksin. Luonnollisesti kukat, mullat ja ruukut löytyvät helposti paikallisista yrityksistä. Saarijärvi on tunnettu kaupungin kauniista kukkaistutuksista – nyt laitetaan koko kaupunki kukkimaan! Muistathan kuvata someen siivoustempauksesi #sunsiistisaarijärvi tai kesän kauneimmat kukkaset #kukkivasaarijarvi!

Kehräkumppanit ry:n järjestämä perinteinen Pihakirppis valtaa jälleen Kauppakadun, Nahkurintien, Ilolantien sekä Paavontietä lauantaina 6.7.2019 klo 9-15. Viime kesänä Pihakirppis keräsi yhteensä viitisenkymmentä myyjää, eniten keskustaan, mutta myyjiä oli omilla pihoillakin taajama-alueella. Keskustan alueen pöytäpaikka kadun varrella maksaa 10 euroa ja myyntipaikka autolle ja peräkärrylle on 15 euroa. Paikkavaraukset on tehtävä 1.7.2019 mennessä; paikkamaksut peritään tapahtumapäivän aamuna. Omalla pihalla myyminen Pihakirppiksen aikana maksaa 10 euroa (ilmoittautuminen sekä maksu suoritetaan ennakkoon 1.7.2019 mennessä; maksulla saa oman myyntipaikan osoitteen esille ja mukaan Pihakirppis-karttaan). Kirppismyyjien ilmoittautumisia on tullut jo paljon, vielä kuitenkin ehtii mukaan (puhelin: 046 582 3738 tai sähköposti: toimisto@kehra.net).

Koska monellakaan yhdistyksellä ei ole omaa toimitilaa, on kokoustilan tarve useinkin polttava. Kehrän toimiston (os. Kauppakatu 8, 2. krs, käynti sisäpihan puolelta) yhteydessä on kokoustila, joka on järjestöjen käytettävissä sopimuksesta. Tilaan pääsee esteettä, sillä ulko-oven vieressä on hissi toiseen kerrokseen. Varusteina kokoustilassa on pöytiä ja tuoleja yli 30 hengelle, dataprojektori sekä valkokangas, lisäksi keittonurkkauksessa on käytössä kahvin- ja vedenkeitin sekä mikroaaltouuni.

Pääsääntöisesti tila on vapaana vasta klo 16:n jälkeen, mikä on hyvä ottaa huomioon tilassa järjestettävän kokouksen sekä myös kokousvalmistelujen alkamisajan suhteen. Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestöt saavat käyttää tilaa veloituksetta, muilta saarijärveläisiltä järjestöiltä peritään 30 €/kerta. Projektien tai yritysten käyttöön tilaa vuokrataan hintaan 50€/kerta. Lisätiedot ja varaukset: puh. 045 1070 094.

Niin ikään vuokrattavissa on Kehräkumppanit ry:n kahvinkeitin. Keitin on perkolaattorikeitin, ja sen vetoisuus on 40 kuppia. Kehräkumppaneiden omille jäsenjärjestöille keittimen vuokra on 5€/päivä, muille tahoille 10€/päivä.


Kehräkumppanit ry:n työllistämishanke

Kehräkumppanit ry on toiminut työllistämisen edistämiseksi Saarijärven seutukunnalla vuodesta 2002. Kehrän kolmivuotinen OTE-työllistämishanke päättyi vuoden 2018 lopussa. OTE2-hanke sai työllisyyspoliittista avustusta Keski-Suomen TE-toimistolta ja alkoi siten vuoden 2019 alusta.

Hankkeen palvelut ovat tarkoitettu pitkään työttömänä olleille ja osatyökykyisiä henkilöille.  Hanke tarjoaa asiakkailleen henkilökohtaista tukea ja ohjausta, suunnitelman tekemistä työllistymisen edistämiseksi ja ammatillisten tavoitteiden toteutumiseksi. Asiakkaan palvelupolut rakentuvat erilaisia toimenpiteitä, työkokeilua ja palkkatukea, ja alueen koulutustarjontaa hyödyntäen.

Hankkeessa etsitään kohderyhmälle sopivia työkohteita ja –tehtäviä. Palkkatuella työllistäminen painottuu henkilöiden edelleensijoittamiseen ulkopuolisiin työkohteisiin; yrityksiin, yhdistyksiin, kuntiin ja yksityisille henkilöille.  Työkokeilua hyödynnetään asiakkaan oman ammatillisia tavoitteita koskevan suunnitelman, työelämävalmiuksien ja ammatillisen osaamisen kehittymisen tueksi.

Työsuhteen aikana on mahdollista kouluttautua. Työelämävalmiuksia vahvistetaan hankkeessa tarjottavalla omalla koulutuksella ja ohjauksella. Hanke voi myös tarjota yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneille ohjausta ja neuvontaa yrittäjyysvalmiuksien vahvistamiseksi.

Kehräkumppaneilla on laaja kuntien ja muiden työllisyystoimijoiden, alueen hankkeiden ja työkohteiden (yritykset, yhdistykset, yksityiset, kunnat) muodostama yhteistyöverkosto. Hankkeen toiminta-alue on Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kyyjärvi ja Kivijärvi.

OTE2-hanke, hankevetäjät:
Heli Ihanainen, puh. 045 2766 211,heli.ihanainen@kehra.net
Riikka Oikari, puh: 045 2766 210, riikka.oikari@kehra.net


Lisätietoa Kehräkumppanit ry:stä ja OTE2-hankkeesta: www.kehra.net

Lataa tästä JÄSENMAKSULASKU 2019. Toivomme, että suoritatte maksun 30.6. mennessä.

Aurinkoista kesää ja toimeliasta loppuvuotta!

Kehräkumppanit ry:n hallituksen puolesta

Suvi Rossi (pj.)

 

Kehrän Pihakirppis lauantaina 6.7. klo 9-15

Kehräkumppanit ry järjestää jälleen perinteisen pihakirppiksen Saarijärven keskustassa.

Myyntipaikat ovat keskustassa, Kauppakadun varrella, Ilolantiellä ja Paavontiellä sekä taajama-alueilla, omissa pihoissa.

Myyntipaikkojen hinnat keskustassa (varaukset 1.7. mennessä, maksu peritään tapahtumapäivän aamuna):

  • myyntipaikka kadun varrella 10 euroa
  • auto+peräkärry 15 euroa

Omat pihapaikat (ilmoitettava ja maksettava 1.7. mennessä):

  • 10 euroa

Paikkavaraukset:

  • puh. 046 5823 738
  • sähköposti: toimisto@kehra.net

Myyntipaikkakartta (päivittyy):

 

 

 

 

Työnhakijoiden teemapäivät Saarijärvellä

Kutsu Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestöille vuosikokoukseen 25.4.

Kehräkumppanit ry:n VUOSIKOKOUS

torstaina 25.4.2019 klo 18.00 Kehrän toimistolla (Kauppakatu 8, 2. krs)

Käsitellään sääntömääräiset asiat. Lataa VUOSIKOKOUSKUTSU_2019, missä on esityslista ja valtakirja yhdistyksenne edustajalle.

Tarjolla kakkukahvit!

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Hallitus


Sananen puheenjohtajalta

Saarijärvellä on kaupunkimme kokoon nähden todella runsaasti aktiivisesti toimivia yhdistyksiä. Kehräkumppaneilla on rooli olla “yhdistysten yhdistys” eli kokoava voima eri järjestöjen kesken. Viime aikoina on ilahduttavan paljon saatu aikaiseksi esim. Elinvoimainen Saarijärvi -hankkeen kautta, jonka osatoteuttaja Kehrä on: yhdistykset ovat osallistuneet runsaslukuisina hankkeen kyselyihin sekä työpajoihin, lisäksi huikea, monen tahon yhteinen voimainponnistus oli viime kesän Hyvän mielen karnevaali, josta puhutaan vieläkin! Yhteistyössä on todella voimaa, ja hyvällä mielellä virinnyttä yhteistoimintaa kannattaa jatkaa nyt edelleen!

Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestönä kannattaa ehdottomasti olla. Koska kaikilla yhdistyksillä ei ole omia toimitiloja, tervetullut jäsenetu monelle yhdistykselle on Kehrän toimiston kokoustilan ilmainen käyttö erilaisiin kokoontumisiin. Erinomainen näköalapaikka yhdistyskenttään on toimia Kehrän hallituksessa: hallituksessa pääsee vaikuttamaan siihen, mitkä ovat jatkossa toimintamme suuntaviivat. Muistathan, että omasta yhdistyksestäsi kuka tahansa jäsen voi tulla edustajaksi Kehrän vuosikokoukseen ja ehkäpä nousta mukaan hallitukseemme. Takaan, että hallitustyöskentely on kiintoisaa!

Näkemisiin vuosikokouksessa!

Suvi Rossi,
puheenjohtaja
Kehräkumppanit ry:n hallitus

Vastaa kyselyyn Saarijärven palveluista

Toimivatko Saarijärven palvelut, tavoittaako ne helposti – ja missä olisi parantamisen varaa?

Saarijärven kaupungin hallinnoima Palveleva yhteisö 2020 –hanke toteuttaa kyselyn Saarijärven palveluista ja niiden saatavuudesta. Kyselyyn voi vastata joko hankkeen nettisivujen www.py2020.fi kautta tai suoraan linkistä http://kysely.py2020.fi. Kyselyssä on 14 kysymystä ja vastaaminen kestää n. 5min. Kyselyllä saadaan arvokasta tietoa Saarijärven palveluiden kehittämistarpeista. Hienoa jos voitte käyttää hetken ajastanne asioiden kehittämiseen. Linkkiä ja kyselyä saa jakaa eteenpäin.

Saija Ylönen
Projektipäällikkö
Palveleva yhteisö 2020 -hanke
Saarijärven kaupunki