KEHRÄ
Etusivu

Kehräkumppanit ry:n jäsenkirje ja jäsenmaksulasku 2020

-Syyskuu 2020 –

Hei Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestön edustaja!

Kehrä on jälleen ollut monessa mukana kuluneen vuoden aikana. Tapahtumayhteistyö on jatkunut ja haastekampanjat SUN Siisti Saarijärvi ja Kukkiva Saarijärvi ovat kannustaneet yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä ihmisiä pitämään huolta yhteisen ympäristön viihtyisyydestä. Valon Joulu -haaste ja Saarijärveläinen-lehden kanssa järjestetty Kaunein Jouluikkuna -äänestys toivat valoa ja iloa joulun aikaan, samoin erityisesti MLL:n kanssa yhteistyössä järjestetty Lahjapuu-keräys. Yhteistyö on konkreettisesti mahdollistanut monta hyvää asiaa! Tätä Kehrä haluaa olla edelleen osaltaan tukemassa ja tekemässä!

Suuri ponnistus yhdistykselle oli uuden yhteisötilan – SUN Saarijärvi OLOTILAn – avaaminen viime keväänä Kehrän toimistotilan viereen. Yhteistyökumppaneina ovat Saarikan Meidän Tupa ja MLL:n Perhekahvila, jotka toimivat tilassa säännöllisesti. Tila on perustettu ilman hanke- tai muuta julkista rahoitusta, toki kalusteita ja varusteita saimme myös lahjoituksina. Suuri kiitos kaikille meitä tukeneille: Pa-Ri Materia, OivaTyö, Kelloliike Porri, Matto- ja maali Koskinen, Tokmanni, Logstor sekä Piispala!

Yhteisöjen käytössä on nyt avara ja valoisa, hyvin varusteltu noin 50 hengen kokoontumistila. Tilasta löytyy kokousvälineiden lisäksi avokeittiö varusteineen (kahvin- ja vedenkeitin, perkolaattori 40 kupillista, hella/uuni, mikro, jääkaappi-pakastin, astiasto). Tila on esteetön (talossa hissi ja inva-WC).

Tila valmistui juuri poikkeusolojen kynnyksellä, ja kokoontumisrajoitukset kevään ja kesän aikana ovat tietysti vaikuttaneet toimintaan. Syksyn tullen on toiminta vilkastunut. Koronatilanteen vuoksi tila siivotaan ja puhdistetaan jokaisen tapahtuman tai kokouksen jälkeen. Tervetuloa siis turvallisin mielin tutustumaan tilaan! Muistattehan, että Kehrän jäsenjärjestöille tilan käyttömaksut ovat huomattavasti muita käyttäjiä edullisemmat. Lisätietoja tilasta, varustelusta ja käyttömaksuista: www.sunsaarijarvi.fi.

SUN Saarijärvi -sivusto toimii OLOTILAN lisäksi Kehrän jäsenyhteisöjen tiedoskanavana. Sivustolle kootaan yhdistysten toiminnan ja palvelut kokoavaa hakemistoa, mihin toivomme kaikkien jäsenyhdistystemme ilmoittavan tietonsa veloituksetta. Tiedot voi ilmoittaa tämän linkin kautta.

Kehräkumppanit ry on merkittävä työnantaja seutukunnalla

Kehräkumppanit ry on toiminut työllistämisen edistämiseksi Saarijärven seutukunnalla vuodesta 2002. OTE2-hanke saa työllisyyspoliittista avustusta Keski-Suomen TE-toimistolta. Hankkeen toiminta-alue on Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kyyjärvi ja Kivijärvi. Hankkeen palvelut ovat tarkoitettu pitkään työttömänä olleille ja osatyökykyisiä henkilöille. Palvelu sisältää apua työllistymiseen ja työkyvyn selvittämiseen, tukea koulutukseen tai yrittäjyyteen siirtymisessä sekä tukea palkkatukityöllistymiseen. Palkkatuella työllistäminen painottuu henkilöiden edelleensijoittamiseen ulkopuolisiin työkohteisiin; yrityksiin, yhdistyksiin, kuntiin ja yksityisille henkilöille. Tarjoamme myös omaa koulutusta työllistymiseen liittyvistä aiheista. Neuvomme alueen yrityksiä (työkohteet) työllistämiseen liittyvissä asioissa.

Kehräkumppanit on osa isoa työllisyystoimijoiden joukkoa. Kuluneena vuonna olemme yhteistyössä järjestäneet Työnhakijoiden Teemapäiviä myös verkossa ja tiedottaneet työnhakijoita ajankohtaisista asioista sekä tiedottaneet avoimista työ- ja koulutusmahdollisuuksista. Vuoden 2020 aikana olemme tavanneet 126 henkilöä ja työllistäneet 51 eri henkilöä. Syyskuussa 2020 hanke työllistää 31 henkilöä. Yhteensä Kehräkumppanit ry:n palkkalistoilla on 39 henkilöä.

Lisätietoja hankkeesta: www.kehra.net/kehratyollistaa/

Ajankohtaista Kehräkumppanit ry:ssä

Kehräkumppanit ry:n hallituksen vuonna 2020 muodostavat Suvi Rossi (pj.), Maria Görman, Tuija Laitinen, Riitta Lintunen, Pasi Pyykkinen ja Tarja Rekonen. Hallituksen varajäsenet ovat Mauri Ihanainen ja Satu Iso-Ahola.

Kehrän jäsenenä yhdistyksenne on mukana ja tukemassa toimintaa niin yhteistyön kehittämisessä kuin merkittävänä työllistäjänä. Viestin lopussa liitteenä on jäsenkirje sekä jäsenmaksulasku vuodelle 2020. Toivomme, että suoritatte maksun 15.10. mennessä.

Aurinkoista syksyä ja toimeliasta loppuvuotta!

Kehräkumppanit ry:n hallituksen puolesta

Suvi Rossi (pj.)                                    

sähköposti: suvirossi(at)hotmail.com    

 

Lataa pdf:  JÄSENMAKSULASKU 2020

Kehräkumppanit ry jäsenkirje 2020

Kehrän toimisto suljettu 6.7.-2.8.

Kehrän toimisto on suljettu 6.7.-2.8. kesälomien vuoksi. Hyvää kesää!

Tiedot yhdistyshakemistoon

SUN Saarijärvi -sivuston yhdistykset-osioon kootaan hakemistoa, mistä löytyy yhteystiedot sekä linkit omille sivustoille ja sosiaalisen median kanaviin.

SUN Saarijärvi -sivustoa kehitetään yhdistysten yhteiseksi tietokanavaksi. Sivustolle on lisätty uusi Yhdistykset-osio, minkä tarkoitus on auttaa asukkaita ja muita kiinnostuneita löytämään tietoa Saarijärven aktiivisesta järjestötoiminnasta ja järjestöjen tuottamista palveluista kootusti, yhdestä paikasta. Yhdistyksen omille sivuille ohjaavien linkitysten kautta löytyvät tarkemmat tiedot helposti ja ajantasaisina.

Tiedote Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistyksille

Toukokuu 2020

SUN Saarijärvi- sivustoa kehitetään yhdistyksiä varten

Yhdistysten, kuten muukin toiminta on hiljentynyt ja ollaan odottavalla kannalla. Käytimme ajan hyödyksi kehittämällä uutta!

SUN Saarijärvi -sivustolle tehdään uusi yhdistyksille tarkoitettu hakemisto-osio. Kehrällä on monta aktiivisesti toimivaa jäsenyhdistystä, mutta usein asukkaiden ja muiden toimijoiden on vaikea löytää tietoa yhdistysten järjestämästä toiminnasta. Kokoamme sivustolle yhdistysten yhteystiedot sekä tietoja niiden tarjoamista palveluista, ja tietysti linkitykset yhdistysten omille www-sivuille ja sosiaalisen median kanaviin, jos sellaiset on. Uuden hakemiston kautta tieto yhdistysten toiminnasta löytyy keskitetysti!

Tietoja keräämme tässä vaiheessa sähköisellä word-lomakkeella, joka on lähetetty sähköpostitse Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistyksille.

SUN Saarijärvi Olotila ja Kehrän toimisto poikkeusolojen aikana

Kauan suunniteltu yhteisötila, OLOTILA, on saatu valmiiksi, ja odottaa normaalioloja. Noudatamme valtioneuvoston poikkeusoloja koskevia suosituksia ja seuraamme tilannetta.
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Myös Kehräkumppanit ry:n työntekijät tekevät osittain etätyötä, toimisto on suljettu.  Voit asioida tai tarvittaessa sopia tapaamisaikoja henkilökunnan kanssa puhelimitse (yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme www.kehra.net/yhteystiedot).

SUN Saarijärvi-kanavat keskittyvät siis jatkossa tiedottamaan yhteisötilassa tapahtuvasta toiminnasta ja muusta Kehräkumppanit ry:n ja sen jäsenyhdistysten toiminnasta, kokouksista ja tapahtumista. Käytössä ovat www-sivujen lisäksi myös SUN Saarijärvi facebook- ja instagram-kanavat sekä yhteisötilassa oleva ilmoitustaulu ja esiteteline.

Alla tietoa jäsenillemme SUN Saarijärvi OLOTILAsta ja tilan käyttömaksuista tulevaa varten, kun saamme taas aktiivisen järjestötoiminnan käyntiin.

Tilassa on erilaisten kokousten lisäksi mahdollista järjestää monenlaista kaikille avointa toimintaa, aamusta iltaan. Tilassa tulevat säännöllisesti toimimaan Saarikan Meidän Tupa ja MLL:n Perhekahvila. Tilaa voivat varausten mukaan käyttää kaikki saarijärveläiset yhdistykset ja muut toimijat.
Kehrän jäsenmaksun maksaneille jäsenyhdistyksille tilan käyttömaksu on huomattavasti pienempi kuin muille käyttäjille.

SUN Saarijärvi OLOTILA, Kauppakatu 8, 2. krs

 • esteetön tila (talossa hissi)
 • avara yhteisö-/kokoustila, yli 50 hlöä
 • valkokangas, led-tykki, fläppitaulu
 • kaiutin sekä 2 mikrofonia
 • pieni neuvottelutila 6-8 hlöä (TV-näyttö)
 • avokeittiö (astianpesukone, hella/uuni, mikro, kahvin- ja vedenkeitin, astiasto)
 • 2xWC (toinen inva-WC + lastenhoito)
 • MLL:n varustama lasten leikkinurkkaus, lautapelejä
 • käyttömaksuilla katetaan tilan yhteisiä kustannuksia.

Yhteisö/kokoustilan käyttömaksut

 • Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistykset: 20€ (max 4 tuntia), 40€ (max 8 tuntia)
 • Muut saarijärveläiset yhdistykset: 40€ (max 4 tuntia), 80€ (max 8 tuntia)
 • Muut käyttäjät: 50€ (max 4 tuntia), 100€ (max 8 tuntia)

Pieni neuvottelutila

 • Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistykset 10€/krt, muut käyttäjät 20€/krt

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kesäkuun alusta alkaen on mahdollista taas harkintaa käyttäen järjestää kokouksia ja tilaisuuksia. Uuden OLOTILAn avajaisia vietetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, mutta järjestöt voivat käyttää tilaa harkintansa mukaan toimintaansa, tietysti ohjeita ja suosituksia noudattaen!

Keväisin yhteistyöterveisin Kehrältä

Suvi Rossi, puheenjohtaja

 

Lisätietoja: www.sunsaarijarvi.fi , Päivi Sarvikas (paivi.sarvikas@kehra.net, puh. 045 107 0094)

Lataa pdf: Tiedote jäsenyhdistykset 2020-toukokuu

Lataa yhdistysten word-tietojenkeruulomake: Yhdistysinfon perustiedot

Tiedote Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistyksille

Kehrä palvelee jäsenyhdistyksiään ja tukee yhteistyötä

Uusi yhteisötila avataan

Keskustaan kaivattu järjestöjen yhteinen tila toteutuu! Kehrän nykyisen toimiston viereen Kauppakadulle perustetaan uusi yhteisötila, missä kokousten lisäksi on mahdollista järjestää monenlaista kaikille avointa toimintaa, aamusta iltaan. Tilaa voivat käyttää kaikki saarijärveläiset yhdistykset ja muut toimijat. Tila toteutetaan ilman hanke- tai muuta julkista rahoitusta, kumppaneina käynnistämässä toimintaa ovat Saarikka ja MLL:n Saarijärven yhdistys. Kalusteita ja varusteita on ilahduttavan paljon saatu lahjoituksina yrityksiltä – kiitos kaikille asiaa tukeneille!
Käytössä on avara kokoustila varusteineen, keittiö ja inva-wc sekä MLL:n varustama lasten leikkinurkkaus. Yhteensä paikkoja on yli 50 henkilölle. Tilassa on lisäksi pieni neuvottelutila 6-8 henkilölle. Tilasta perittävillä käyttömaksuilla katetaan tilan vuokra- ja käyttökustannuksia. Kehrän jäsenyhdistysten osalta maksu on pienempi kuin muilta käyttäjiltä. Tilaa remontoidaan parhaillaan, ja tila saadaan käyttöön maaliskuun puolivälissä. Tervetuloa tutustumaan uuteen tilaan ja ideoimaan toimintaa!

Yhteiset tiedotuskanavat yhdistyksille

SUN Saarijärvi -kanavat keskittyvät jatkossa tiedottamaan tulevassa yhteisötilassa tapahtuvasta toiminnasta ja muusta Kehräkumppanit ry:n ja sen jäsenyhdistysten toiminnasta ja tapahtumista. Tilassa tapahtumia järjestävät yhdistykset saavat tarvittaessa markkinointiapua myös esim. mainosten ja julisteiden tekemisessä.
Jäsenyhdistyksemme voivat hyödyntää tapahtumakalenteria ja muita kanavia. Tietoa tapahtumista voi lähettää helppokäyttöisen lomakkeen avulla (www.sunsaarijarvi.fi). Kalenteriin voi ilmoittaa myös vain yhdistyksen jäsenistölle tai tietylle kohderyhmälle tarkoitettuja tapahtumia ja kokouksia. Tiedotteita myös muista ajankohtaisista asioista ja esim. vapaaehtoistyöstä voi toimittaa sähköpostitse (sunsaarijarvi@kehra.net). Käytössä ovat myös SUN Saarijärvi -facebook ja instagram-kanavat. Yhteisötilassa on jäsenjärjestöjen käytössä oleva ilmoitustaulu.

Mukana tapahtumien järjestämisessä

Kehrä on lähes 20 toimintavuotensa aikana ollut aktiivisesti mukana toteuttamassa erilaisia tapahtumia. Vuoden 2019 aikana toteutettiin SUN siisti Saarijärvi ja Kukkiva Saarijärvi -haastekampanjat, Pihakirppis keskustassa sekä joulunajan tapahtumia; Lahjapuu-keräys yhteistyössä MLL Saarijärven yhdistyksen kanssa, Kaunein Jouluikkuna -äänestys yhteistyössä Saarijärveläinen-lehden kanssa sekä Valon Joulu -haaste kaikille saarijärveläisille. Kuluvana vuonnakin olemme mielellämme mukana yhteistyössä toteuttamassa erilaista yhteistä toimintaa!

Kotipalvelua jäsenjärjestöjen jäsenille

Kehrän kotipalvelutyöntekijät hoitavat ensisijaisesti Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestöjen jäsenten kotisiivous-, avustamis- ja asiointipalveluja.

Kehrän työllistämistoiminta jatkuu ja kehittyy

OTE 2 -hanke työllistää keskimäärin 20 työntekijää kuukausittain, lisäksi ohjauksessa on kuukausittain keskimäärin 30 henkilöä, joille etsitään jatkopolkuja ja keinoja työllistymiseen. Hanke toimii Saarikan alueella. Heli Ihanainen ja Riikka Oikari jatkavat tätä työtä edelleen, lisäksi hankkeessa on aloittanut uusi työntekijä, Tepu Niskanen. Hänen tehtävänään on erityisesti osatyökykyisten työnhakijoiden palvelutarpeiden selvittäminen.

Lataa pdf: Tiedote jäsenyhdistykset 2020-02

Työnhakijoiden tietoiskut Saarijärvellä kevät 2020 

 

Työnhakijoiden tietoiskut Saarijärvellä kevät 2020

Kehrän väki toivottaa hyvää joulua!

Aloitamme jouluun valmistautumisen perjantaina 20.12., ja palaamme työn ääreen torstaina 2.1.

-Heli, Riikka ja Päivi

Työnhakijoiden teemapäivä joulukuussa

Työnhakijoiden teemapäivät syksy 2019

Kehrän toimisto suljettu 8.-31.7.

Kehrän toimisto on suljettu 8.-31.7. kesälomien vuoksi.

Toivotamme aurinkoista heinäkuuta!