KEHRÄ
Etusivu

Tiedote Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistyksille

Toukokuu 2020

SUN Saarijärvi- sivustoa kehitetään yhdistyksiä varten

Yhdistysten, kuten muukin toiminta on hiljentynyt ja ollaan odottavalla kannalla. Käytimme ajan hyödyksi kehittämällä uutta!

SUN Saarijärvi -sivustolle tehdään uusi yhdistyksille tarkoitettu hakemisto-osio. Kehrällä on monta aktiivisesti toimivaa jäsenyhdistystä, mutta usein asukkaiden ja muiden toimijoiden on vaikea löytää tietoa yhdistysten järjestämästä toiminnasta. Kokoamme sivustolle yhdistysten yhteystiedot sekä tietoja niiden tarjoamista palveluista, ja tietysti linkitykset yhdistysten omille www-sivuille ja sosiaalisen median kanaviin, jos sellaiset on. Uuden hakemiston kautta tieto yhdistysten toiminnasta löytyy keskitetysti!

Tietoja keräämme tässä vaiheessa sähköisellä word-lomakkeella, joka on lähetetty sähköpostitse Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistyksille.

SUN Saarijärvi Olotila ja Kehrän toimisto poikkeusolojen aikana

Kauan suunniteltu yhteisötila, OLOTILA, on saatu valmiiksi, ja odottaa normaalioloja. Noudatamme valtioneuvoston poikkeusoloja koskevia suosituksia ja seuraamme tilannetta.
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset

Myös Kehräkumppanit ry:n työntekijät tekevät osittain etätyötä, toimisto on suljettu.  Voit asioida tai tarvittaessa sopia tapaamisaikoja henkilökunnan kanssa puhelimitse (yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme www.kehra.net/yhteystiedot).

SUN Saarijärvi-kanavat keskittyvät siis jatkossa tiedottamaan yhteisötilassa tapahtuvasta toiminnasta ja muusta Kehräkumppanit ry:n ja sen jäsenyhdistysten toiminnasta, kokouksista ja tapahtumista. Käytössä ovat www-sivujen lisäksi myös SUN Saarijärvi facebook- ja instagram-kanavat sekä yhteisötilassa oleva ilmoitustaulu ja esiteteline.

Alla tietoa jäsenillemme SUN Saarijärvi OLOTILAsta ja tilan käyttömaksuista tulevaa varten, kun saamme taas aktiivisen järjestötoiminnan käyntiin.

Tilassa on erilaisten kokousten lisäksi mahdollista järjestää monenlaista kaikille avointa toimintaa, aamusta iltaan. Tilassa tulevat säännöllisesti toimimaan Saarikan Meidän Tupa ja MLL:n Perhekahvila. Tilaa voivat varausten mukaan käyttää kaikki saarijärveläiset yhdistykset ja muut toimijat.
Kehrän jäsenmaksun maksaneille jäsenyhdistyksille tilan käyttömaksu on huomattavasti pienempi kuin muille käyttäjille.

SUN Saarijärvi OLOTILA, Kauppakatu 8, 2. krs

 • esteetön tila (talossa hissi)
 • avara yhteisö-/kokoustila, yli 50 hlöä
 • valkokangas, led-tykki, fläppitaulu
 • kaiutin sekä 2 mikrofonia
 • pieni neuvottelutila 6-8 hlöä (TV-näyttö)
 • avokeittiö (astianpesukone, hella/uuni, mikro, kahvin- ja vedenkeitin, astiasto)
 • 2xWC (toinen inva-WC + lastenhoito)
 • MLL:n varustama lasten leikkinurkkaus, lautapelejä
 • käyttömaksuilla katetaan tilan yhteisiä kustannuksia.

Yhteisö/kokoustilan käyttömaksut

 • Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistykset: 20€ (max 4 tuntia), 40€ (max 8 tuntia)
 • Muut saarijärveläiset yhdistykset: 40€ (max 4 tuntia), 80€ (max 8 tuntia)
 • Muut käyttäjät: 50€ (max 4 tuntia), 100€ (max 8 tuntia)

Pieni neuvottelutila

 • Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistykset 10€/krt, muut käyttäjät 20€/krt

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kesäkuun alusta alkaen on mahdollista taas harkintaa käyttäen järjestää kokouksia ja tilaisuuksia. Uuden OLOTILAn avajaisia vietetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, mutta järjestöt voivat käyttää tilaa harkintansa mukaan toimintaansa, tietysti ohjeita ja suosituksia noudattaen!

Keväisin yhteistyöterveisin Kehrältä

Suvi Rossi, puheenjohtaja

 

Lisätietoja: www.sunsaarijarvi.fi , Päivi Sarvikas (paivi.sarvikas@kehra.net, puh. 045 107 0094)

Lataa pdf: Tiedote jäsenyhdistykset 2020-toukokuu

Lataa yhdistysten word-tietojenkeruulomake: Yhdistysinfon perustiedot

Tiedote Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistyksille

Kehrä palvelee jäsenyhdistyksiään ja tukee yhteistyötä

Uusi yhteisötila avataan

Keskustaan kaivattu järjestöjen yhteinen tila toteutuu! Kehrän nykyisen toimiston viereen Kauppakadulle perustetaan uusi yhteisötila, missä kokousten lisäksi on mahdollista järjestää monenlaista kaikille avointa toimintaa, aamusta iltaan. Tilaa voivat käyttää kaikki saarijärveläiset yhdistykset ja muut toimijat. Tila toteutetaan ilman hanke- tai muuta julkista rahoitusta, kumppaneina käynnistämässä toimintaa ovat Saarikka ja MLL:n Saarijärven yhdistys. Kalusteita ja varusteita on ilahduttavan paljon saatu lahjoituksina yrityksiltä – kiitos kaikille asiaa tukeneille!
Käytössä on avara kokoustila varusteineen, keittiö ja inva-wc sekä MLL:n varustama lasten leikkinurkkaus. Yhteensä paikkoja on yli 50 henkilölle. Tilassa on lisäksi pieni neuvottelutila 6-8 henkilölle. Tilasta perittävillä käyttömaksuilla katetaan tilan vuokra- ja käyttökustannuksia. Kehrän jäsenyhdistysten osalta maksu on pienempi kuin muilta käyttäjiltä. Tilaa remontoidaan parhaillaan, ja tila saadaan käyttöön maaliskuun puolivälissä. Tervetuloa tutustumaan uuteen tilaan ja ideoimaan toimintaa!

Yhteiset tiedotuskanavat yhdistyksille

SUN Saarijärvi -kanavat keskittyvät jatkossa tiedottamaan tulevassa yhteisötilassa tapahtuvasta toiminnasta ja muusta Kehräkumppanit ry:n ja sen jäsenyhdistysten toiminnasta ja tapahtumista. Tilassa tapahtumia järjestävät yhdistykset saavat tarvittaessa markkinointiapua myös esim. mainosten ja julisteiden tekemisessä.
Jäsenyhdistyksemme voivat hyödyntää tapahtumakalenteria ja muita kanavia. Tietoa tapahtumista voi lähettää helppokäyttöisen lomakkeen avulla (www.sunsaarijarvi.fi). Kalenteriin voi ilmoittaa myös vain yhdistyksen jäsenistölle tai tietylle kohderyhmälle tarkoitettuja tapahtumia ja kokouksia. Tiedotteita myös muista ajankohtaisista asioista ja esim. vapaaehtoistyöstä voi toimittaa sähköpostitse (sunsaarijarvi@kehra.net). Käytössä ovat myös SUN Saarijärvi -facebook ja instagram-kanavat. Yhteisötilassa on jäsenjärjestöjen käytössä oleva ilmoitustaulu.

Mukana tapahtumien järjestämisessä

Kehrä on lähes 20 toimintavuotensa aikana ollut aktiivisesti mukana toteuttamassa erilaisia tapahtumia. Vuoden 2019 aikana toteutettiin SUN siisti Saarijärvi ja Kukkiva Saarijärvi -haastekampanjat, Pihakirppis keskustassa sekä joulunajan tapahtumia; Lahjapuu-keräys yhteistyössä MLL Saarijärven yhdistyksen kanssa, Kaunein Jouluikkuna -äänestys yhteistyössä Saarijärveläinen-lehden kanssa sekä Valon Joulu -haaste kaikille saarijärveläisille. Kuluvana vuonnakin olemme mielellämme mukana yhteistyössä toteuttamassa erilaista yhteistä toimintaa!

Kotipalvelua jäsenjärjestöjen jäsenille

Kehrän kotipalvelutyöntekijät hoitavat ensisijaisesti Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestöjen jäsenten kotisiivous-, avustamis- ja asiointipalveluja.

Kehrän työllistämistoiminta jatkuu ja kehittyy

OTE 2 -hanke työllistää keskimäärin 20 työntekijää kuukausittain, lisäksi ohjauksessa on kuukausittain keskimäärin 30 henkilöä, joille etsitään jatkopolkuja ja keinoja työllistymiseen. Hanke toimii Saarikan alueella. Heli Ihanainen ja Riikka Oikari jatkavat tätä työtä edelleen, lisäksi hankkeessa on aloittanut uusi työntekijä, Tepu Niskanen. Hänen tehtävänään on erityisesti osatyökykyisten työnhakijoiden palvelutarpeiden selvittäminen.

Lataa pdf: Tiedote jäsenyhdistykset 2020-02

Työnhakijoiden tietoiskut Saarijärvellä kevät 2020 

 

Työnhakijoiden tietoiskut Saarijärvellä kevät 2020

Kehrän väki toivottaa hyvää joulua!

Aloitamme jouluun valmistautumisen perjantaina 20.12., ja palaamme työn ääreen torstaina 2.1.

-Heli, Riikka ja Päivi

Työnhakijoiden teemapäivä joulukuussa

Työnhakijoiden teemapäivät syksy 2019

Kehrän toimisto suljettu 8.-31.7.

Kehrän toimisto on suljettu 8.-31.7. kesälomien vuoksi.

Toivotamme aurinkoista heinäkuuta!

Kehräkumppanit ry:n jäsenkirje 2019

Ajankohtaista Kehräkumppanit ry:ssä

Kehräkumppanit ry:n hallituksen vuonna 2019 muodostavat Suvi Rossi (pj.), Maria Görman, Tuija Laitinen, Riitta Lintunen, Pasi Pyykkinen ja Tarja Rekonen. Hallituksen varajäsenet ovat Mauri Ihanainen ja Satu Iso-Ahola.

Huhtikuussa 2019 päättyi Kehräkumppanit ry:n ja SSYP Kehitys Oy:n Elinvoimainen Saarijärvi -hanke. Aktivointihankkeessa selvitettiin, kuinka yritysten ja yhdistysten välisen yhteistyön avulla voidaan edistää Saarijärven vetovoimaisuutta, palvelutarjontaa, viihtyisyyttä ja matkailua. Yhteistyömahdollisuuksien löytäminen ja keskustan alueen jatkuva kehittäminen ovat avainasemassa paikkakuntamme viihtyvyyden ja houkuttelevuuden lisäämiseksi. Hankkeen lukuisten työpajojen, toimintatapojen benchmarkkauksen, keskustelunavausten sekä eri tahoille toteutettujen kyselyjen kautta saatiin paljon arvokasta tietoa, jota hyödynnetään jatkossa.

Vetovoimaa voidaan lisätä hyvin yksinkertaisin toimin, tästä on hyvänä esimerkkinä SUN Siisti Saarijärvi: Viime vuoden toukokuun suuri siivoustempaus, joka sai lisäpotkua juuri edellä mainitusta hankkeesta, on saanut spontaania jatkoa tänä keväänä. Esimerkiksi yritykset, yhdistykset sekä koululuokat ovat tempaisseet oma-aloitteisesti tavoitteenaan saada Saarijärven keskustasta ja kyläkunnista siistejä paikkoja. On kerätty roskia, haravoitu ja tarjottu mm. ikkunanpesuapua. Yhteistoimintaa parhaimmillaan yhteiseksi iloksi! Edellisvuoden tapaan Kukkiva Saarijärvi -kampanja ilahduttaa kesäaikaan ja kannustaa yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä koristamaan ovenpielet, parvekkeet ja pihat kukkaistutuksin. Luonnollisesti kukat, mullat ja ruukut löytyvät helposti paikallisista yrityksistä. Saarijärvi on tunnettu kaupungin kauniista kukkaistutuksista – nyt laitetaan koko kaupunki kukkimaan! Muistathan kuvata someen siivoustempauksesi #sunsiistisaarijärvi tai kesän kauneimmat kukkaset #kukkivasaarijarvi!

Kehräkumppanit ry:n järjestämä perinteinen Pihakirppis valtaa jälleen Kauppakadun, Nahkurintien, Ilolantien sekä Paavontietä lauantaina 6.7.2019 klo 9-15. Viime kesänä Pihakirppis keräsi yhteensä viitisenkymmentä myyjää, eniten keskustaan, mutta myyjiä oli omilla pihoillakin taajama-alueella. Keskustan alueen pöytäpaikka kadun varrella maksaa 10 euroa ja myyntipaikka autolle ja peräkärrylle on 15 euroa. Paikkavaraukset on tehtävä 1.7.2019 mennessä; paikkamaksut peritään tapahtumapäivän aamuna. Omalla pihalla myyminen Pihakirppiksen aikana maksaa 10 euroa (ilmoittautuminen sekä maksu suoritetaan ennakkoon 1.7.2019 mennessä; maksulla saa oman myyntipaikan osoitteen esille ja mukaan Pihakirppis-karttaan). Kirppismyyjien ilmoittautumisia on tullut jo paljon, vielä kuitenkin ehtii mukaan (puhelin: 046 582 3738 tai sähköposti: toimisto@kehra.net).

Koska monellakaan yhdistyksellä ei ole omaa toimitilaa, on kokoustilan tarve useinkin polttava. Kehrän toimiston (os. Kauppakatu 8, 2. krs, käynti sisäpihan puolelta) yhteydessä on kokoustila, joka on järjestöjen käytettävissä sopimuksesta. Tilaan pääsee esteettä, sillä ulko-oven vieressä on hissi toiseen kerrokseen. Varusteina kokoustilassa on pöytiä ja tuoleja yli 30 hengelle, dataprojektori sekä valkokangas, lisäksi keittonurkkauksessa on käytössä kahvin- ja vedenkeitin sekä mikroaaltouuni.

Pääsääntöisesti tila on vapaana vasta klo 16:n jälkeen, mikä on hyvä ottaa huomioon tilassa järjestettävän kokouksen sekä myös kokousvalmistelujen alkamisajan suhteen. Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestöt saavat käyttää tilaa veloituksetta, muilta saarijärveläisiltä järjestöiltä peritään 30 €/kerta. Projektien tai yritysten käyttöön tilaa vuokrataan hintaan 50€/kerta. Lisätiedot ja varaukset: puh. 045 1070 094.

Niin ikään vuokrattavissa on Kehräkumppanit ry:n kahvinkeitin. Keitin on perkolaattorikeitin, ja sen vetoisuus on 40 kuppia. Kehräkumppaneiden omille jäsenjärjestöille keittimen vuokra on 5€/päivä, muille tahoille 10€/päivä.


Kehräkumppanit ry:n työllistämishanke

Kehräkumppanit ry on toiminut työllistämisen edistämiseksi Saarijärven seutukunnalla vuodesta 2002. Kehrän kolmivuotinen OTE-työllistämishanke päättyi vuoden 2018 lopussa. OTE2-hanke sai työllisyyspoliittista avustusta Keski-Suomen TE-toimistolta ja alkoi siten vuoden 2019 alusta.

Hankkeen palvelut ovat tarkoitettu pitkään työttömänä olleille ja osatyökykyisiä henkilöille.  Hanke tarjoaa asiakkailleen henkilökohtaista tukea ja ohjausta, suunnitelman tekemistä työllistymisen edistämiseksi ja ammatillisten tavoitteiden toteutumiseksi. Asiakkaan palvelupolut rakentuvat erilaisia toimenpiteitä, työkokeilua ja palkkatukea, ja alueen koulutustarjontaa hyödyntäen.

Hankkeessa etsitään kohderyhmälle sopivia työkohteita ja –tehtäviä. Palkkatuella työllistäminen painottuu henkilöiden edelleensijoittamiseen ulkopuolisiin työkohteisiin; yrityksiin, yhdistyksiin, kuntiin ja yksityisille henkilöille.  Työkokeilua hyödynnetään asiakkaan oman ammatillisia tavoitteita koskevan suunnitelman, työelämävalmiuksien ja ammatillisen osaamisen kehittymisen tueksi.

Työsuhteen aikana on mahdollista kouluttautua. Työelämävalmiuksia vahvistetaan hankkeessa tarjottavalla omalla koulutuksella ja ohjauksella. Hanke voi myös tarjota yrittäjämäisestä toiminnasta kiinnostuneille ohjausta ja neuvontaa yrittäjyysvalmiuksien vahvistamiseksi.

Kehräkumppaneilla on laaja kuntien ja muiden työllisyystoimijoiden, alueen hankkeiden ja työkohteiden (yritykset, yhdistykset, yksityiset, kunnat) muodostama yhteistyöverkosto. Hankkeen toiminta-alue on Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kyyjärvi ja Kivijärvi.

OTE2-hanke, hankevetäjät:
Heli Ihanainen, puh. 045 2766 211,heli.ihanainen@kehra.net
Riikka Oikari, puh: 045 2766 210, riikka.oikari@kehra.net


Lisätietoa Kehräkumppanit ry:stä ja OTE2-hankkeesta: www.kehra.net

Lataa tästä JÄSENMAKSULASKU 2019. Toivomme, että suoritatte maksun 30.6. mennessä.

Aurinkoista kesää ja toimeliasta loppuvuotta!

Kehräkumppanit ry:n hallituksen puolesta

Suvi Rossi (pj.)

 

Kehrän Pihakirppis lauantaina 6.7. klo 9-15

Kehräkumppanit ry järjestää jälleen perinteisen pihakirppiksen Saarijärven keskustassa.

Myyntipaikat ovat keskustassa, Kauppakadun varrella, Ilolantiellä ja Paavontiellä sekä taajama-alueilla, omissa pihoissa.

Myyntipaikkojen hinnat keskustassa (varaukset 1.7. mennessä, maksu peritään tapahtumapäivän aamuna):

 • myyntipaikka kadun varrella 10 euroa
 • auto+peräkärry 15 euroa

Omat pihapaikat (ilmoitettava ja maksettava 1.7. mennessä):

 • 10 euroa

Paikkavaraukset:

 • puh. 046 5823 738
 • sähköposti: toimisto@kehra.net

Myyntipaikkakartta (päivittyy):

 

 

 

 

Työnhakijoiden teemapäivät Saarijärvellä