Yhdistykset luovat iloa ja elinvoimaa -
tule mukaan toimintaan!
EtusivuSUN SaarijärviInfo

Info

Ilo näkyy ja kuuluu Saarijärvellä! Toiveemme on, että saarijärveläisten järjestöjen tekeminen ja osaaminen, into, taito ja ilo saadaan näkyville ja kuuluville. Haluamme olla apuna teille, jotka luotte uutta toimintaa, tuunaatte vanhat ideat ja innostutte yhdessä tekemisestä koko kylän hyväksi!

Kehrän OLOTILA on yhteisö- ja kokoustila Saarijärven keskustassa. Kokousten lisäksi on mahdollista järjestää monenlaista kaikille avointa toimintaa, aamusta iltaan. Tilaan voit tulla tutustumaan tai varata sen käyttöösi Kehräkumppanit ry:n toimistolta.

Kehräkumppanit ry hallinnoi yhteisötilaa, mikä on toteutettu ilman hanke- tai muuta julkista rahoitusta. Kalusteita ja varusteita on ilahduttavan paljon saatu lahjoituksina yrityksiltä – lämmin kiitos kaikille asiaa tukeneille:

Pa-Ri Materia, OivaTyö, Matto- ja maali Koskinen, Tokmanni, KelloliikePorri, Logstor sekä Piispala!

Toiminta koronavirustilanteessa

OLOTILA valmistui juuri poikkeustilanteen kynnyksellä. Noudatamme valtioneuvoston poikkeusoloja koskevia suosituksia ja seuraamme tilannetta.
(valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset)
(KSSHPn_alueen_koronavirusepidemiatilanne)

Järjestöt ja muut toimijat voivat käyttää tilaa harkintansa mukaan toimintaansa, tietysti ohjeita ja suosituksia noudattaen! 

HUOM! Tila siivotaan ja puhdistetaan jokaisen tapahtuman tai kokouksen jälkeen, käytössä on siis aina puhdas tila. 

SUN Saarijärvi -tiedotuskanavat kertovat uudessa yhteisötilassa järjestetystä toiminnasta. Jäsenyhdistystemme käytössä on myös ilmoitustaulu ja esiteteline.

SUN Saarijärvi on myös yhdistysten yhteinen kanava. Toimintakalenterin sekä somekanavien avulla tiedotamme erityisesti uuden OLOTILAN toiminnasta sekä jäsenyhdistystemme järjestämistä tapahtumista ja kokouksista. Myös vapaaehtoistoiminnasta löytyy tietoa näistä kanavista, uudesta Yhdistykset-osiosta.

Koordinoijana toimii Kehräkumppanit ry.

Sähköposti: toimisto(ät)kehra.net
Puhelin:  045 321 2179 (Kehrän toimisto)
Käyntiosoite: Kehräkumppanit ry, Kauppakatu 8, 43100 Saarijärvi

Kehrän OLOTILAN varustelu
 • Tila on esteetön (talossa hissi ja inva-WC).
 • Istumapaikkoja on yli 60 henkilölle, pöydät ja tuolit voi järjestellä erilaisiin tarpeisiin.
 • Tilassa on avokeittiö varusteineen (kahvin- ja vedenkeitin, perkolaattori 40 kupillista, hella/uuni, mikro, jääkaappi-pakastin, astiasto).
 • Kokoustilassa TV-näyttö, fläppitaulu, kaiutin (Bluetooth, USB-liitäntä, MP3-tuki, SD-muistikortinlukija, langaton kapulamikrofoni VHF-taajuudella 207.5 MHz, langallinen kapulamikrofoni), valkokangas+led-tykki.
Kehrän OLOTILAN varaaminen
 • Tila varataan Kehräkumppanit ry:n toimistolta
  sähköpostilla: toimisto(ät)kehra.net tai puh.  045 321 2179
 • Tilaa varattaessa tulee ottaa huomioon myös kokouksen/tapahtuman alku- ja loppuvalmisteluihin tarvittava aika.
 • Avainten noutamisesta ja luovuttamisesta sovitaan tilaa varattaessa.
 • Tilan varannut yhdistys/henkilö on vastuussa tilassa järjestetystä toiminnasta, välineiden käytöstä ja tilan siivouksesta tilaisuuden jälkeen. Tarkemmat ohjeet käyttösäännöissä.
 • Tilojen luovuttaminen kolmannen tahon käyttöön on kielletty.
OLOTILAN käyttömaksut
Tilasta perittävillä käyttömaksuilla katetaan tilan vuokra- ja käyttökustannuksia. Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistysten käyttömaksu on edullisempi kuin muiden käyttäjien.

Kehräkumppanit ry:n jäsenyhdistykset:

 • max 4 tuntia 20 €
 • max 8 tuntia 40 €

Muut saarijärveläiset yhdistykset:

 • max 4 tuntia 40 €
 • max 8 tuntia 80 €

Muut käyttäjät:

 • max 4 tuntia 50 €
 • max 8 tuntia 100 €
OLOTILAN käyttösäännöt
Kehrän OLOTILA on erityisesti saarijärveläisten yhdistysten ja muiden toimijoiden yhteiseen käyttöön tarkoitettu yhteisötila.
OLOTILAN käyttöohjeen tarkoituksena on ylläpitää tilojen viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

 • Ohjeistus koskee kaikkia tilan käyttöönsä varanneita järjestöjä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä.
 • Tila varataan Kehräkumppanit ry:n toimistolta. Tilaa varattaessa tulee ottaa huomioon kokouksen/tapahtuman alku- ja loppuvalmisteluihin tarvittava aika. Avainten noutamisesta ja luovuttamisesta sovitaan tilaa varattaessa.
 • Varaaja on vastuussa ja korvausvelvollinen sen käytössä olevassa tilassa ja irtaimistossa tapahtuvasta ilkivallasta ja vahingoista. Havaituista vioista on ilmoitettava Kehrän toimistolle viipymättä.
 • Tilat on käytön jälkeen siivottava itse. Tilan varaaja vastaa käytössään olevien kokous-, keittiö- ja wc-tilojen siisteydestä seuraavaa käyttäjää varten. Siivoamatta jättämisestä laskutamme 50 euroa.
 • HUOM!  Toistaiseksi koronatilanteesta johtuen tila siivotaan ja puhdistetaan Kehräkumppanit ry:n toimesta jokaisen tapahtuman tai kokouksen jälkeen, käytössä on siis aina puhdas tila. 
 • Kokoushuoneen pöytiä ja tuoleja voi tarvittaessa järjestää, ja tilaisuuden päätyttyä ne palautetaan takaisin paikoilleen.
 • Käytössä on avokeittiö varusteineen (kahvin- ja vedenkeitin, mikro, jääkaappi-pakastin, astianpesukone ja sähköhella/uuni sekä kahvi-, ruokailu- ja tarjoiluastiat).
 • Astiat on käytön jälkeen pestävä/asetettava astianpesukoneeseen. Pesukonetta, hellaa tai muita sähkölaitteita ei saa jättää käyntiin tiloista poistuessa. Sopimuksen mukaan voidaan astianpesukone jättää henkilökunnan käynnistettäväksi seuraavana päivänä.
 • Tiloihin ei saa jättää varaajan omia kahvi- ja ruokatarvikkeita tai muita välineitä.
 • Jätteet toimitetaan jäteastioihin ohjeistuksen mukaan lajiteltuina. Talon jäteastiat sijaitsevat takapihan jätekatoksessa (bio- ja sekajäte sekä pahvin- ja paperinkeräys). Myös pullot yms. on vietävä pois.
 • Varaajan vastuulla on, että järjestötilan ovet on lukittu tilasta poistuessa. Iltaisin tulee tarkistaa, että myös sähkölukolla toimiva alakerran ulko-ovi sulkeutuu.
 • Tupakan ja kynttilöiden polttaminen sekä muu avotulen teko järjestötiloissa on kielletty.
 • Tiloissa ei saa yöpyä. Tiloissa oleskelevien tulee pystyä pelastautumaan mahdollisessa hätätilanteessa.
 • Tilojen luovuttaminen kolmannen tahon käyttöön on kielletty.
 • Tilaisuudet eivät saa levitä käytävä- ja aulatilojen puolelle kauttakulkua lukuun ottamatta, tai aiheuttaa häiriötä muille talossa toimiville.
 • Muistetaan hyvät tavat ja yleiset järjestyssäännöt!
Ilmoita tapahtumasi/kokouksesi kalenteriin
Toimintakalenteriin voit ilmoittaa Olotilassa järjestettävän tapahtumasi tai kokouksesi. (Tilavaraus on kuitenkin tehtävä ensin yllä olevien ohjeiden mukaan.)

Jäsenyhdistyksemme voivat tiedottaa kalenterissa myös muualla tapahtuvasta toiminnastaan.

Täytä lomake (sivun oikeassa alareunassa on suora ILMOITA TAPAHTUMASI -linkki lomakkeeseen), ilmoita seuraavat tiedot:

 • Tapahtuman nimi
 • Lyhyt sisältökuvaus lisätietoineen – kuvauksessa on hyvä kertoa houkuttelevasti mutta tiiviisti, mistä on kysymys. Mitä  tapahtuu? Kenelle suunnattu? Tarjoilua/myyntipistettä? Mahdolliset hintatiedot?
 • Jos kysymyksessä on yhdistyksen jäsenille tarkoitettu tilaisuus tai kokous, ilmaise tämä selkeästi joko tapahtuman nimessä tai sisältökuvauksessa
 • www-osoite ja/tai Facebook-tapahtuman linkki
 • Ajankohta ja osoite
 • Halutessasi liitä mukaan tapahtumaan liittyvä kuva (muista tekijänoikeudet) tai valmis mainos ei pakollinen
 • Yhteyshenkilö lisätietoja varten ei näy tapahtumailmoituksessa, eli lisää yhteystiedot myös tapahtumakuvaukseen jos haluat ne näkyviin.

Lähetetyt tapahtumailmoitukset tulevat viiveellä kalenteriin, koska ne tarkistetaan ennen julkaisemista. Tämän vuoksi toivomme, että lähetät ilmoituksesi hyvissä ajoin!

Tiedot yhdistyshakemistoon
SUN Saarijärvi -sivustolle kootaan uusi yhdistykset-osio, uutena palveluna jäsenyhdistyksillemme. Hakemistosta löytyy keskitetysti tietoa saarijärveläisistä yhdistyksistä:  pieni yleisesittely toiminnasta ja palveluista sekä linkit omille www-sivuille tai some-kanaviin (mikäli sellaiset on).

Kaikille jäsenyhdistyksillemme on lähetetty tietojen keruulomake toukokuussa 2020. Jos yhdistyksesi tiedot puuttuvat sivuilta, voit ilmoittaa tiedot tämän Yhdistysinfon perustiedot -lomakkeen kautta. Täytä lomake ja lähetä se sähköpostin liitteenä tai paperitulosteena Kehräkumppanit ry:n toimistolle.!

Ilmoitustaulu OLOTILASSA
Olotilassa on ilmoitustaulu ja esiteteline, jota jäsenyhdistyksemme voivat hyödyntää ja tiedottaa toiminnastaan muille tilassa vieraileville. Toimita esitteesi, julisteesi tai muu mainos Kehräkumppanit ry:n toimistolle!

Tiedote SUN Saarijärvi -sivuille
Ajankohtaiset -tiedote voi koskea yhdistyksen toimintaa, uutta palvelua tai muuta ajankohtaista infoa. Kirjoita tiedotteen teksti sähköpostiviestiin, halutessasi voit liittää mukaan valmiin mainoksen esim. pdf-muodossa. Tiedotteen voit lähettää meille sähköpostitse, osoitteella toimisto(ät)kehra.net.

SUN Saarijärvi -facebook-sivut
Voit liittää tapahtumalomakkeelle linkin facebook-sivullesi, mistä löytyy lisätietoja. Jos olet luonut Facebook-tapahtuman, laita linkki tapahtumaan. Halutessasi jaamme tapahtuman SUN Saarijärvi -facebook-sivulle.

Voit lähettää meille myös sähköpostilla (toimisto(ät)kehra.net) pyynnön jakaa julkaisusi tai tapahtumasi SUN Saarijärvi -facebook-sivulla.

Mukana tapahtumien järjestämisessä
Kehrä on lähes 20 toimintavuotensa aikana ollut aktiivisesti mukana toteuttamassa erilaisia tapahtumia. Viime vuosilta tuttuja ovat SUN siisti Saarijärvi ja Kukkiva Saarijärvi -haastekampanjat, Katukirppis keskustassa sekä joulunajan tapahtumat; Lahjapuu-keräys yhteistyössä MLL Saarijärven yhdistyksen kanssa, Kaunein Jouluikkuna -äänestys yhteistyössä Saarijärveläinen-lehden kanssa sekä Valon Joulu -haaste kaikille saarijärveläisille. Vuonna 2020 järjestettiin suuren suosion saanut Kehrän Joulupuoti, missä oli tarjolla upea valikoima paikallisten kädentaitajien, lähituottajien sekä yhdistysten tuotteita. Puoti oli avoinna 4 viikkoa ennen joulua.

Kehräkumppanit ry on jatkossakin mielellään mukana yhteistyössä järjestämässä erilaista yhteistä toimintaa – ota yhteyttä ja ehdota!

Tänään

Facebook

<< tammi 2022 >>
mtktpls
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6