KEHRÄ
EtusivuKehränelonen työllisti ja auttoi opintojen alkuun

Kehränelonen työllisti ja auttoi opintojen alkuun

Vuoden lopussa päättyvä Kehränelonen on pyrkinyt löytämään asiakkailleen jatkopolkuja eri syistä jatkuneen työttömyyden katkaisemiseksi – työpaikkoja, koulutusta ja tukea yrittäjyyteen.

Palautteen mukaan työntekijät kokivat saaneensa tukea, ohjausta ja uusia ideoita. Mahdollisuus kokeilla uusia, erilaisia töitä on ollut monelle tärkeä. Työ Kehrällä on selkeyttänyt tulevaisuudensuunnitelmia. Työkohteet olivat vastaajien mielestä mielekkäitä ja motivoivia. Kehrän tärkeimpänä tehtävänä pidetään työllistämistä sekä työmahdollisuuksien ja koulutuksen löytämistä, mikä on onnistunut tavoitteiden mukaisesti.

Haastattelussa on käynyt lähes 400 henkilöä. Työsuhteita on ollut 163 (keskimäärin 25,3 hlöä/kk) ja työkokeiluja 23 (1,6 hlöä/kk). Kehrän kautta on löytynyt työntekijöitä niin yhdistyksille, yrityksille kuin kotitalouksille. Yhteistyökohteita on ollut yli 200. Työosuuskuntaan on liittynyt 11 uutta jäsentä, yrittäjäksi ryhtynyt 2. Haastateltuja on ohjattu myös muihin työkohteisiin ja palveluihin.

Iloisena asiana on koettu asiakkaaksi ohjautuvien henkilöiden koulutusmyönteisyys ja uusien opintojen aloittaminen. Tähän mennessä ammatilliset opinnot on työsuhteen aikana aloittanut 18 henkilöä, ohjauksessa tai työsuhteen jälkeen 19, yhteensä siis 37 henkilöä. Lyhytkestoisempaa koulutusta ja erilaisia kortteja on suoritettu 56 kappaletta. Kehrän järjestämiin omiin koulutuspäiviin on osallistuttu yhteensä 228 kertaa.

Kehräkumppanit ry:n hallinnoima seudullinen yhteistyö- ja työllistämisprojekti on saanut työllisyyspoliittista avustusta vuosina 2013-2015 ja toimi Saarikan alueella.

 

Lisää hankkeen tuloksista: http://www.kehra.net/kehra-projekti/projektin-toiminta-ja-tulokset/