KEHRÄ
EtusivuKehräkumppanit ryKehräkumppanit ry:n jäsenkirje 2016

Kehräkumppanit ry:n jäsenkirje 2016

Kehräkumppaneiden toiminta

Kehräkumppanit ry on uuden edessä. Viime vuodet Kehräkumppaneita eteenpäin luotsannut Maria Görman jättää vuosikokouksessa tehtävänsä hallituksen puheenjohtajana. Niinpä tarvitsemmekin uutta intoa ja uusia visioita omaavan ihmisen yhdistyksemme luotsiksi. Löytyykö Teidän yhdistyksestänne tehtävään sopiva henkilö? Maria jatkaa hallituksessa ja toki sparraa uutta puheenjohtajaa parhaansa mukaan.

Myös hallituspöydässä on vapaita paikkoja ihmisille, joilla on näkemystä siitä, mihin suuntaan Kehräkumppanit ry:n tulisi kulkea jatkossa. Kuka tahansa yhdistyksenne jäsen, joka on kiinnostunut järjestöyhteistyön kehittämisestä ja työllistämisestä, on tervetullut mukaan. Tule mukavaan ja rentoon joukkoomme tekemään yhdessä työtä paikallisten järjestöjen hyväksi!

Kehräkumppanit ry:n sihteerinä on aloittanut vuoden 2016 alusta Kehränelonen-hankkeessa aiemmin työskennellyt Riikka Oikari (puh: 045 2766 210, sähköposti: riikka.oikari(at)kehra.net).

Muistattehan, että Kehrän toimiston (os. Kauppakatu 8, 2. krs, käynti sisäpihan puolelta) yhteydessä on kokoustila, joka on järjestöjen käytettävissä sopimuksen mukaan, pääsääntöisesti iltaisin klo 16:n jälkeen. Mahdollisuutta varata kokoustilaa on viime vuoden aikana hyödynnetty ahkerasti. Kehräkumppanit ry:n jäsenjärjestöt saavat käyttää tilaa veloituksetta, muilta peritään 20 €/kerta. Lisätiedot ja varaukset: puh. 045 2766 210.

Kehräkumppaneiden toiminta on näkynyt viime vuosina erityisesti Saarijärven kesässä. Ensi kesänä järjestetään jälleen Kehrän Ohheiset (1.-22.7.2016), joka kokoaa yhteen Saarijärven yhdistysten ja yritysten järjestämiä kesäisiä tapahtumia lomalaisille. Toivomme myös Teidän yhdistyksenne osallistuvan mukana sisällön tuottamiseen. Se, mitä järjestätte, on täysin Teidän päätettävissänne. Puitteiden järjestämisessä olemme tarvittaessa apunanne. Jos yhdistyksenne aikoo järjestää jotakin toimintaa Ohheisiin, ilmoittakaa osallistumisestanne hyvissä ajoin, mielellään ennen kesäkuun puoliväliä (puhelin: 046 582 3737 tai sähköposti: kesakehra(at)kehra.net). Ohheisten järjestelyryhmä on yhteydessä osallistuviin yhdistyksiin. Viimekesäinen Ohheiset keräsi kymmeniä tapahtumia ja erilaista toimintaa yhteen listaan lomalaisille tiedoksi ja oli hyvin pidetty. Ohheiset on hyvä tilaisuus esitellä yhdistyksenne toimintaa ja vaikkapa innostaa uusia ihmisiä mukaan toimintaan.

Kehräkumppanit ry:n järjestämä Suomen suurin Pihakirppis toteutetaan jälleen la 9.7.2016. Toivomme jäsenyhdistystemme lähtevän mukaan kirppikseen esim. varaamalla omille jäsenilleen yhteisen myyntipaikan keskusta-alueelta. Kyläyhdistykset voivat järjestää oman Pihakirppis-alueen kyläläisille esim. kylätalojen yhteyteen. Viime kesänä Pihakirppis keräsi yhteensä 70 myyjää, pääsääntoisesti keskustan alueelle, mutta myyjiä oli myös omilla pihoillaan taajama-alueella ja taajaman ulkopuolella.

Kehrän työllistämishanke

Parhaiten Kehräkumppanit ry tunnetaan työllistämishankkeistaan. Kolmevuotinen Kehränelonen-työllistämishanke päättyi vuoden 2015 lopulla, ja Kehrän uusi OTE-hanke (2016-2018) on alkanut. OTE-hanke on tarkoitettu pitkään työttömänä olleiden henkilöiden avuksi. Kehrältä saa tukea työelämän suunnitteluun: kartoitetaan työelämän ja tulevaisuuden erilaisia vaihtoehtoja asiakkaan omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Asiakkaalle pyritään löytämään työtä, jossa voidaan hyödyntää ja kehittää henkilön omaa osaamista ja jonka kautta löytyy jatkopolku pysyvään työllistymiseen. Periaatteessa kaikki työtehtävät ovat mahdollisia. Esim. palkkatukea tai työkokeilua hyödynnetään laajan yhteistyöverkoston (yritykset, yhdistykset ja kotitaloudet) avulla. Kehrä järjestää omia koulutuspäiviä asiakkailleen ja antaa heille apua ammattitaidon päivittämisessä tai uuden ammatin hankkimisessa. Asiakkaan kanssa yhdessä mietitään, voisiko yrittäjyys tai työskentely työosuuskunnan kautta olla sopiva vaihtoehto, ja päätöksen synnyttyä Kehrä auttaa tässä myös alkuun. Kehrä työllistää kuukaudessa 25 hlöä, jotka valitaan haastattelun kautta. OTE on saanut typo-avustusta Keski-Suomen TE-toimistolta ja toimii Saarikan alueella.

OTE-hanke, hankevetäjät

Heli Ihanainen,
puh. 045 2766 211, heli.ihanainen(at)kehra.net

Päivi Sarvikas
puh. 045 1070 094, paivi.sarvikas(at)kehra.net

Lisätietoa Kehräkumppanit ry:stä ja OTE-hankkeesta: www.kehra.net

 

Lopuksi: Kehräkumppanit ry:n hallitus haluaisi tietää, millaista tukea, apua tai koulutusta Teidän yhdistyksenne kaipaisi? Kuinka Kehräkumppanit voisi auttaa yhdistyksenne toimintaa? Tiedetäänkö Teillä, mitä muita yhdistyksiä alueellamme toimii ja mitä muiden toiminnan piiriin kuuluu? Olisitteko kiinnostuneita kuulemaan lisää aiheesta yhdistyksien yhteisessä tapaamisessa? Tahtoisimme mielellämme kuulla vastauksianne ja ajatuksianne. Tulkaa keskustelemaan mm. järjestöasioista vuosikokouksen yhteydessä ke 27.4.2016 klo 18.00 Kehrän toimistolle tai laittakaa meille sähköpostia.

 

Hyvää kevättä, tavataan vuosikokouksessa!

Kehräkumppanit ry:n hallituksen puolesta

Maria Görman (pj.) ja Suvi Rossi (varapj)                                                                   sähköposti: gorman.maria(at)gmail.com tai suvi.rossi(at)saarijarvi.fi

Tulosta jäsenkirje: Kehräkumppanit jäsenkirje 2016