Työnantajapalvelut

Yhteistyö Kehrän OTE-hankkeen kanssa antaa yritykselle mahdollisuuden löytää työntekijä uuteen tehtävään.

Jos tarvitset tekijän lyhyt- tai pitempiaikaiselle työlle, voi Kehrä-työnantajapalvelut tehdä tarvittavat sopimukset ja hoitaa työnantajavelvoitteet. Tarvittaessa autamme etsimään sopivan työntekijän.

Haastattelemme työttömänä olevia henkilöitä ja kartoitamme heidän osaamisalueensa ja vahvuutensa, jotta oikea työ ja tekijä kohtaisivat. Työsuhde alkaa kun sopiva työkohde – yritys, yhdistys tai kotitalous – on löytynyt. Kehrältä kannattaa kysyä sopivaa henkilöä, kun uutta työntekijää tarvitaan.

Näin toimimme käytännössä:

Aluksi työnantaja haastattelee Kehrän tarjoaman työntekijän. Sopivan henkilön löydyttyä:

1.      Yritys voi tehdä työsopimuksen suoraan työntekijän kanssa ja hakee mahdollisen palkkatuen tai

2.      Kehrä tekee työsopimuksen sovituksi ajaksi, jolloin

  • Sovitaan henkilön työtehtävät ja työaika, ja määritetään palkkataso, mikä vastaa työntekijän ammattitaitoa.
  • Työnantaja järjestää työnjohdon ja maksaa yhdellä laskulla työntekijän palkkauksesta tukien jälkeen puuttuvan osuuden ja hallintokulut Kehräkumppanit ry:lle.
  • Kehrä anoo saatavilla olevat tuet ja hoitaa työnantajavelvoitteet (palkanmaksu, vakuutukset yms. ja mahdolliset sovitut koulutuskulut).
  • Työsuhteen aluksi perehdyttäminen / myöhemmin kehityskeskustelut.
  • Palkkatukijakson aikana tarpeen mukaan työntekijä koulutetaan uuteen työtehtävään / uudelle alalle, oppisopimus on yksi vaihtoehto.

Tavoitteena on, että palkkatukijakson loputtua, jolloin perehdyttämis- ja koulutusvaihe on takana, työntekijä jatkaa normaalityösuhteessa.