OTE2 -työllistämishanke

[Kehrä-logo]Kehräkumppanit ry on toiminut työllistämisen edistämiseksi Saarijärven seutukunnalla vuodesta 2002.

Työllistämiseen kaivataan uusien keinojen kehittämistä kohderyhmän työllistymisen edistämiseksi ja turvaamiseksi aloilla, joilla työpaikkoja on avoinna harvoin. Hankkeen tavoitteena on pitkään työttömänä olleiden ja vaikeasti työllistyvien henkilöiden polkujen rakentaminen työhön, koulutukseen ja yrittäjämäiseen toimintaan.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat vähintään 24 kuukautta 28 kuukauden aikana työttömänä olleet sekä muut hankkeen toiminnasta hyötyvät työttömänä olevat henkilöt. Hankkeessa tuetaan asiakkaita kohti ammatillisia tavoitteita henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti ohjauksen ja kehitettävien palveluiden avulla. Toiminta perustuu hankkeeseen ohjautuvien henkilöiden motivaatioon ja sitoutumiseen.

Hankkeen osallistujat valitaan haastattelun kautta. Henkilöille pyritään tarjoamaan monipuolisia työtehtäviä, joissa voidaan hyödyntää ja kehittää heidän osaamistaan, ja joiden kautta löytyy jatkopolku pysyvään työllistymiseen.

Kehräkumppaneilla on laaja kuntien ja muiden työllisyystoimijoiden, alueen hankkeiden ja työkohteiden (yritykset, yhdistykset, yksityiset) muodostama yhteistyöverkosto. Hankkeen toiminta-alue on Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kyyjärvi ja Kivijärvi.

Hankkeen tuloksia: OTE-hanke 2016 – 2018